Date(s) - 01/24/2017 - 01/27/2017
8:00 am - 5:00 pm
The Colorado Gerontological Society is a certified provider of the 30-hour Assisted Living Administrator Training required for licensure of assisted living facilities in Colorado. Trainings are offered on a quarterly basis, as a four-day consolidated course. Total cost is for the course is $660 which includes CGS membership, class materials, lunches and refreshments. Participants must register for the complete four-day course. Partial registrations will not be accepted.
The maximum class size is 20 participants. Registration must be received by January 20, 2017 in order to guarantee a place in the course. Late registrations will only be accepted by phone. The first quarter training will be from January 24-27, 2017 at Parkplace Senior Living, 111 Emerson St, Denver, 80218.
To register online complete the form below, register by phone at 303-333-3482, or download a registration form and submit it by fax to 303-333-9112 or by mail to CGS, 1330 Leyden St Suite 148, Denver, CO 80220.
Tentative Class Schedule
This schedule is preliminary and may be subject to change. This is in no way a guarantee of offered courses or time/date of instruction.
|Resident Assessment/Patient Centered Care||Eileen Doherty, MS||1/24/2017 08:00 – 10:30 (2.5 hrs)|
|Working With the Elderly: Care Planning||Eileen Doherty, MS||1/24/2017 10:45 – 11:45 (1.0 hrs)|
|Managing the Alzheimer’s Resident||Roger Doherty, MPA||1/24/2017 12:15 – 02:15 (2.0 hrs)|
|Working With the Elderly: Falls & Lift Assists||Roger Doherty, MPA||1/24/2017 02:30 – 03:00 (0.5 hrs)|
|Legal & Ethical Issues||Kent Olsen, JD||1/24/2017 03:00 – 05:00 (2.0 hrs)|
|Prescription and Non-Prescription Drugs||Brian Myers, RPh||1/25/2017 08:00 – 09:00 (1.0 hrs)|
|Resident Rights||Roger Doherty, MPA||1/25/2017 09:15 – 11:45 (2.5 hrs)|
|Safety: Emergency Operations Plans||Roger Doherty, MPA||1/25/2017 12:15 – 02:45 (2.5 hrs)|
|Safety: Infection Control||Pat Cook, RN||1/25/2017 03:00 – 04:00 (1.0 hrs)|
|Managing the Incontinent Resident||Pat Cook, RN||1/25/2017 04:00 – 05:00 (1.0 hrs)|
|Nutrition & Menu Planning||Candace Johnson, RD||1/26/2017 08:00 – 10:30 (2.5 hrs)|
|Managing the Depressed Resident||Eileen Doherty, MS||1/26/2017 10:45 – 12:15 (1.5 hrs)|
|Managing the Stroke Resident||Merilee Phillips, OTR||1/26/2017 12:45 – 02:15 (1.5 hrs)|
|Planning a Meaningful Activity Program||Linnea Couture, COTA||1/26/2017 02:30 – 04:30 (2.5 hrs)|
|Dealing With Emergencies||Roger Doherty, MPA||1/27/2017 08:00 – 09:30 (1.5 hrs)|
|Coping With Parkinson’s Disease||Nick Peterson, MA||1/27/2017 09:45 – 10:45 (1.0 hrs)|
|Techniques for Handling Difficult Residents I||Eileen Doherty, MS||1/27/2017 11:00 – 12:15 (1.25 hrs)|
|Techniques for Handling Difficult Residents II||Eileen Doherty, MS||1/27/2017 12:45 – 01:30 (1.25 hrs)|
|Utilizing Community Resources and Benefits||Eileen Doherty, MS||1/27/2017 01:45 – 05:00 (3.25 hrs)|
Refund policy: All cancellations must be received in writing five days prior to the session. A $100 processing fee will be charged for all cancellations. Refunds will be made approximately thirty days after the course. There will be a $35 charge for dishonored or returned checks.
CGS Membership Included: A one year CGS individual membership is included with the registration fee for this course. Annual CGS organizational membership is $100 for three persons.
Proof of Identity: The state requires that all registrants prove identity to receive a certificate of completion of the training. At the first class, please show a current US federal, state or local government-issued identification (including military), current tribal enrollment card with photo or other form of photo tribal identification, current passport or current student identification. Copies will be kept on file. Individuals will be required to sign a state-approved form documenting they have shown proof of identity.